Presentationsteknik Steg 1

Beskrivning

“Modern Presentationsteknik – Steg 1” är ingen vanlig utbildning i presentationsteknik. Krasst sett skulle jag inte vilja kalla det för en utbildning utan snarare en utvecklingsresa baserat på vetenskapens senaste forskningsrön kring kommunikation och retorikens mångåriga erfarenhet.

Fokus ligger nämligen inte på att leverera en mängd teori i kombination med några praktiska övningar utan snarare på att lyfta dig och varje enskild kursdeltagare från nuvarande nivå till en högre nivå som karakteriseras av två saker: Tydligare kommunikation och mer framgångsrika presentationer.

Utvecklingsresan består av varvning av teori och individualiserad praktik samt minst fyra egna presentationer, en videofilmning och ett väldigt uppskattat individuellt coachsamtal i slutet av andra dagen. För dig som deltagare kommer den här utvecklingsresan på två dagar att få dig att överkomma din nervositet, ge dig kunskap, tekniker, tips och framförallt kommer den garanterat att lyfta dig till en ny nivå inom presentationsteknik.

Förkunskaper

Inga förkunskaper inom ämnet krävs

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som vill utveckla sin presentationsteknik. Nivån på kursen passar den absoluta majoriteten av presentatörer som känner att de vill lyfta sin presentationsteknik till en ny nivå. Om du har någon som helst fundering över din egen nivå och hur den passar, ta gärna kontakt med mig, David Phillips så benar vi ut det tillsammans.

Mål

Efter kursen slut ska du som deltagare känna dig trygg i hur du disponerar, illustrerar och levererar en presentation som ger eftertryck och är övertygande. Du kommer även att ha en självupplevd erfarenhet av vad du gör rätt och vad du i framtiden kan göra bättre och hur det känns.

 

Innehåll

 • Modern forskning inom kommunikation
 • Reducera och hantera din nervositet
 • Kroppsspråk och brus
 • Ögonkontakt och mimik
 • Fyra röstinstrument
 • Ögonkontakt
 • Förberedelser
 • Grundläggande retorik
 • Den livsviktiga strukturen i presentationen
 • Inledning och avslut
 • Hålla den röda tråden
 • Struktur för att bygga en presentation
 • Manus
 • Att kunna vara spontan
 • Death By PowerPoint
 • Andra hjälpmedel
 • Hantera frågor

Praktiska övningar

 • 1 kommunikationsövning
 • 4 indviduella presentationer
 • 2 individuella coachningstillfälle
 • 1 kollektivt coachningstillfälle
 • 1 perceptionsövning

 

Få en inblick i utbildningen genom filmen och läs gärna kommentarerna nedan:


 

Kommentarer om kursen

[ff id=”6″]

Datum

Sep 18 2018 - Sep 19 2018

Tider

All of the day

Pris

15 400 kr exkl. moms
Långholmen Konferens

Plats

Långholmen Konferens
Alstaviksvägen 19, 117 33 Stockholm
David JP Phillips

Kursledare

David JP Phillips
Telefon
+46 (0) 705-41 41 22
E-post

[email protected]

Boka kurs
X

5 Comments

 1. Marita Larssen says:

  1.. Vad kan förbättras med kursen – tyvärr har jag inga förbättringar att komma med – jag tyckte det var en fantastisk kurs – och jag var vaken hela tiden
  2. Vad var bra med kursen – att fakta blandades med praktik – bra pep och att inte få alla fel uppräknade på en gång – utan mer en eller något att jobba på, det tyckte jag var bra.
  Vaken hela tiden.

  Jag har lärt mig tekniken att pausa när jag talar så att jag inte fyller mitt tal med en massa äääähn.!!

 2. Gösta Åbergh says:

  Så väldigt mycket var bra med kursen att det är svårt att sätta fingret på ett specifikt område: en fantastisk blandning mellan teoretisk kunskap och praktiskt utförande, på ett inspirerande, roligt och ett sätt som var otroligt lätt att ta till sig.
  Jag lyfter upp sak som blev något av en ”käftsmäll i självinsikt”.
  Det var under övningen när vi skulle göra om våra presentationer enligt modellen med ”inledning och avslutning” som Jonathan kom fram till mig och frågade var jaget, mitt varför fanns med i presentationen?
  Ett hårt uppvaknande med insikten att jag inte presenterar mig själv, att presentationen i sig är hjälten och att jag underordnar mig själv i näst intill allt jag gör, puh!
  Detta var väldigt jobbigt att ta in och kände mig först nerstämd, men att jag därefter slet loss allt från min tidigare presentation för att omforma en till mig själv som hjälte.

 3. Kahin Akram says:

  I believed for a long time that my presentation skills were more than enough and I have never had a problem standing on stage to give a presentation. Taking this course made me realize that I still have a long way to go, I learned stuff that I had no idea that one could use to improve one’s skills and increase one’s audience attention. I came into this course with a closed mouth and a smile on my face, two days later I came out with my jaw down. This course will become one of those things I will say wow I’m thankful that past me was smart enough to take it!

 4. Marie Åberg says:

  En väldigt bra, inspirerande kurs och kursledare. Kursen gav otroligt mycket och att se alla kursdeltagare utvecklas och ta enorma steg i utveckling var fantastiskt att se. Har aldrig tidigare varit på en kurs där man lyssnade på varje ord som sas. Kursen har gett mig både inspiration att hålla presentationer och många bra tips hur man ska göra. Har ni inte gått kursen gör det den gav otroligt mycket. Tack David.

 5. Deanna de Sousa says:

  Det bästa med kursen är att man aktivt medverkar själv, det är nästan mera av en workshop än en kurs, tycker jag. Du fokusera mera på hur man bli ett bra presentatör än på hur man bygga snygga PPT. Hur man bli ett bra presentatör är något som det är väldigt svår att läsa till sig man behöva öva!

Din e-postadress kommer inte att publiceras med kommentaren.

*