Roger McNamee – Disruption and Engagement
December 1, 2011

Hans Rosling – Asia’s arise


Analys av presentationstekniken
Hans är underbar, han är så genuin och personlig att det är svårt att inte tycka om honom. Att han därtill har ett fantastiskt humoristiskt manus gör ju bara saken ännu bättre. Och om vi sen lägger till att han ger oss ett ett helt nytt perspektiv på statistik och vår värld så har vi en perfekt kombination. Att han sen slarvar med diverse presentationsteknik som händerna i fickorna, stundtals för mycket ögonkontakt i duken och kupad hållning, det spelar inte så där jätte stor roll för hans pluskonto avseende hans ETOS är redan gigantiskt.

Lär av
Lär av hans lugna tempoinledning och tidiga skrattförlösande humor. Lär av hur han bjuder på sig själv och hur han förstärker sin kommunikation med tydlig funktionell gestik och sist men inte minst hans PATOS är förträffligt. Vilken inlevelse och känsla den mannen kan förmedla!

Användande av visuella hjälpmedel
Hans PowerPoint är enkel, fast jag har för mig att han kör Flash. Hur som helst, tydlig och enkel är den. Han använder sig av storleksprincipen för att fånga vår uppmärksamhet men trampar då och då snett i kontrastprincipen (09:40 högst kontrast drar till sig uppmärksamhet, rubrikerna i sidoaxlarna hade kunnat ha en lägre kontrast) och samma sak med färganvändningen som du kan se 03.32 där han använder röd färg vilket kan skapa lite väl mycket uppmärksamhet.

Kort om innehållet
En underhållande och inspirerande presentation om Asiens kommande och på sätt och vis för oss västerlänningar, överraskande intåg på världsmarknaden.

Din e-postadress kommer inte att publiceras med kommentaren.

*