Presentera vid rätt tidpunkt
March 29, 2011

Hisspresentationen – Elevator Pitch

Användningsområdet
Du vet, dom där gångerna när du får den där snabba frågan “Vad gör du?” och du svarar i ett lätt yrt manér vad du gör, och varje gång känns det som om du svarar olika och lika ofta funderar du om motparten verkligen förstod ditt svar… Där kommer hisspresentationen in. Den är till för just det svaret, så att det inte bara är tydligt, utan träffar mitt i prick i intressecentrat hos den som frågade.

Längd
30 sekunder

Syfte
Att väcka intresse
Struktur:
1. Vad
2. För vem
3. Nyttan
4. Skillnaden

Exempel
Jag jobbar och har jobbat i snart 10 år med utbildning, föreläsning och coaching inom presentationsteknik, för företag som Aftonbladet, Tele2, Volvo. Och det gör jag för att älskar att se människor växa och utvecklas inom presentationsteknik. Och det är också just det som utmärker mitt sätt att jobba, d.v.s att jobba med praktisk utbildning istället för teoretisk utbildning. Då vet jag att deltagarna kommer att växa och utvecklas.

Lägg märke till hur jag lånar Etos från (tid) historia och andra företag samt använder patos genom ordet “älskar” och avrundar därefter med ett logiskt argument i slutet. Hela triangeln + alla fyra steg i strukturen.

Tips
En hisspresentation får aldrig låta inövat så när du säger den så får du spela med och låtsas som att du ger en perfekt presentation helt spontant.

Lycka till!

1 Comment

  1. Ulrika Ekeberg says:

    Jätte bra att du visar ett exempel på hur en hisspresentation kan låta!
    Jag tänker använda min hisspresentation som en del i min personliga presentation som man måste skriva i på alla rekryteringssidor.

    Kommer även att uforma en för inför varje jobb-intervju jag kommer att gå på nu.

    Jätte tack för din entusiasm!

Din e-postadress kommer inte att publiceras med kommentaren.

*