Bra artikel av Naturvetarna
September 21, 2011
Roger McNamee – Disruption and Engagement
December 1, 2011

How To Avoid Death
By PowerPoint

Library bookshelves background

 

Köp boken till dig eller någon du känner för endast €26.-

 

 

 

 

 

Köp boken i PDF-format, leverans inom 24 timmar (oftast snabbare) för totalt €14.-

 

 

 

 

PowerPoint är ett fantastiskt verktyg, men bara om det används rätt! Använt fel så är PowerPoint direkt kontraproduktivt och leder ofta till tillstånd och resultat som har fått den klassiska benämningen “Death By PowerPoint”. Min garanti till dig är att, efter att du läst den här boken så kommer du aldrig att behöva uppleva det igen.

Men precis som min kalender så är säkert din också för jämnan full, och vem hinner läsa en kompakt-här-står-allt-du-kan-behöva-veta-om-design-och-lite-till-encyklopedi när man alltid har något som väntar runt hörnet? Så istället, med det som fokus, satte jag mig ner och skrev en bok som du kan spendera 45 sekunder med att läsa eller 2 timmar. Oavsett hur lite tid du har, kommer du att kunna ta med dig tips och tekniker från den här boken som kommer att utveckla dina PowerPoint-presentationer.

Boken:

 • Innefattar 100 sidor
 • Innehåller mängder med visuella exempel
 • Fokuserar enbart på praktiskt användbara tips
 • Sammanfattar alltid varje tips på maximalt 2 sidor.
 • Är designad för att perfekt matcha din hjärnas utformning och behov.

Här finner du ett exempel från boken i form av ett tvåsidigt uppslag.

 

Uppgifter:

 • Leverans: Boken levereras direkt till adressen du anger inom 3 arbetsdagar
 • Pris: Bokens pris i pappersform är €22 (ca 200 kr) + frakt
 • Pris: Bokens pris i PDF-form är €14 (ca 130 kr) och ingen frakt.
 • Volympris: Vid beställning av fler än 100 böcker, rabatteras priset. Kontakta mig.
 • Betalningssätt: Enskilda böcker kan endast betalas med betalkort på sajten, vid en beställning av mer än 10 böcker så kan du betala mot faktura.
 • Språk: Boken är skriven på lätt engelska

21 Comments

 1. Maria Duse says:

  Vill bara tacka för din bok, som jag nu har läst med stor behållning.
  Den var mycket bra tycker jag och jag tycker om ditt upplägg.
  Lagom lång, åskådliggörande med tydliga bilder och precis den information som behövs.

 2. Mikael Olsson says:

  Boken var bra, men föreläsningen som behandlade ämnet förträfflig. Min verktygslåda för att skapa presentationer har blivit större, och verktygen i den bättre. Tack David!

 3. Helena Roth says:

  Rekommenderar How to avoid… till alla jag känner som arbetar med visuella presentationer och håller möten av olika slag. Enkel, konkret, klargörande. Slår hål på myter, bidrar med saklig fakta och ger gott om tips på hur det kan göras.
  Köp den – du blir inte besviken!

 4. En otrolig bra utbildning som erhöll en kvalité som var över förväntan. Igår höll jag i första interna utbildning med Davids upplägg, mottogs med glada diskussioner och skratt! Tack för en bra utbildning! Du är redan rekommenderad!

 5. Maria Lack Holmbeck says:

  Jag arbetar själv med utbildning både i PowerPoint och i presentationsteknik och har hämtat många smarta tips och energi från dina inspirationsinjektioner och från din bok.
  I min undervisning i PowerPoint har din bok hjälpt mig att illustera bättre exempel för mina deltagare och tydliggjort budskapen.
  Horisontella tidslinjer, få objekt. Placering av bilder mm

  Tac för all inspiration!

 6. Fredrik Hed says:

  En fantastisk bok! Det enda “irriterande” med att läsa din bok är att man blir så medveten om hur dålig en presentation kan vara. En stor del av min koncentration på föreläsningar som jag går på blir hur mycket bättre den kunde varit om föreläsaren hade läst din bok… 🙂

 7. Jenny Ramsell says:

  Det är en fantastiskt bra bok! Lätt att läsa, lätt att ta till sig innehållet och full med massor av bra tips som man kan använda direkt. Det känns ungefär som att sitta på en riktigt bra föreläsning.

  Jag jobbar med relativt mycket presentationer och den här boken är guld värd för mig. Det är inte lätt att hålla uppe intresset när man pratar om försäkringsregler så alla hjälpmedel behövs!

 8. Anders Kongaa Kristensen says:

  The book is great – simple and easy to understand, though it targets topics in an area where many often fail or deliver poor performance. I find it very inspirational and it works great as a go-a-long-toolbox which is very powerfull.

 9. Lars Löfberg says:

  En rolig, lärande och informativ bok om hur man använder och INTE ska använda PP.

  Den ger goda idéer samt inbjuder till att experimentera själv med pp-presentationer för at se skillnader på duken innan man åker ut till kund etc.

  Jag kan starkt rekommendera boken som utvecklar dig som presentatör och ger ett proffsigt intryck av dig som presentatör.

  Stort tack David även för en otroligt rolig och lärande 2-dagarsutbildning i Göteborg! J

 10. Hans Lindblom says:

  Bäst med boken är bilderna som mycket snabbt ger vägledning och tips. Detta tillsammans med den klara och logiska kapitel indelningen gör den väldigt användbar.

  Den finns alltid med i min datorväska!

 11. Stefan eriksson says:

  Rekommenderas verkligen. Lättläst och informativ, ger alla som håller föredrag med PowerPoint en “aha”-upplevelse. Tänkvärd och slagkraftig.

 12. Martin Öster says:

  Bra med många tips, som jag använt ! Lagom lång tycker jag den va…

  Bra med konkreta exempel, nu väntar jag på nästa bok, det kommer väl en till uppföljare?

  Har du skrivit något om retorik och och att övertyga? En sån bok skulle jag vilja köpa?

 13. Malin Tillmar says:

  Att säga att jag gillade den vore alldeles för ospecifikt. Men tyvärr hann jag inte ha den så länge och hann endast snabbt läsa igenom den innan min chef norpade den. Inte mig emot, dock, eftersom jag tror han hade större behov av den… Jag arbetar inom en bransch där PowerPoint-döden är vida utbredd men faktiskt långsamt verkar tillfriskna.
  Din föreläsning i kombination med boken är en injektion av inspiration och insikt som borde delas av fler för att minimera risken för “Death by Powerpoint”.

 14. Jörgen Hansson says:

  Jag tycker den är helt underbar. Jag arbetar själv som utbildare i
  bland annat Office-paketet och sen jag hittade din bok så rekommenderar
  jag den till alla mina deltagare.

  Dina tankar i boken är precis det jag försökt att förmedla själv i
  snart 20 år, när det gäller PowerPoint och i din bok fann jag att jag
  inte behöver uppfinna hjulet själv.

  Jag hoppas att du inte har någonting emot att jag visar din bok som
  referensmaterial om HUR man bör bygga PowerPoint och alla deltagare får
  information om var de kan få tag i den.

  Hade jag varit den som varit “inköpare” av material till kurserna så
  hade jag köpt ett exemplar till varje deltagare. Det är precis som du
  skriver, den enda bok som behövs i ämnet. Jag bearbetar dock alltid den
  som är inköpsansvarig, att din bok är den bok som deltagarna borde ha
  och så visar jag mitt exemplar (som snart är sönderläst).

  Hoppas det ger dig en bild över hur mycket jag tycker om din bok. Känn
  dig fri att använda min recension fritt efter tycke och smak.

 15. Mikael Arvidsson says:

  Boken har jag haft nytta av, många bra saker att tänka på som jag har märkt fungerar då jag har frågat folk som lyssnat.
  Brukar använda den lite elakt mot mina kollegor som ska ha en presentation genom att sticka till dom boken då dom sitter och knåpar på sin presentation, dom brukar svära och sen börja om 🙂

  En bra bok som är lättanvänd och känns lättåtkomligt.

 16. Christian Bergman says:

  Jag fick inte behålla boken länge när jag fått den. Många kollegor var nyfikna på den och ville låna. Tur att innehållet är så konkret och lätt att ta till sig snabbt. Nu har jag tagit till mig godbitarna och lånar gärna ut den till andra så jag ska slippa sitta igenom fler hemska föredrag! Jag kan varmt rekommendera den!

 17. Efter att arbetat med utbildning sedan tidigt nittiotal, så kan jag lätt säga att denna bör finnas i allas föreläsares bokhyllor (för användning). Det kompakta upplägget gör den lättläst och att den fungerar väl som ett uppslagsverk. Jag skulle vilja påstå att många (och då menar jag många) läromedelsskribenter skulle behöva denna kunskap.

 18. Peter says:

  Efter att ha läst boken kan jag med all säkerhet skriva att mina presentationer kommer bli mer slagkraftiga och att mitt budskap tydligare kommer nå ut till publiken.

  Det finns massor av handfasta råd och tips att använda i boken, ett måsteköp om du vill skapa bättre presentationer.

  Ser fram emot din nästa bok, Presentations skills.

  //Peter

  ps,
  Jag sitter faktiskt nu och arbetar om en presentation jag ska hålla för en stor grupp människor i början av nästa år.

 19. Hanne Gusatfsson says:

  En bok som ger enkla och bra tips på hur jag kan göra en bättre PPT-presentation – och jag kommer absolut att använda mig av boken för mina kommande PPT-presentationer

 20. Ulrika Gustavsson says:

  Jag kan varmt rekommendera David som föreläsare och boken “How to avoid death by powerpoint” höll samma höga kvalité.

  Efter att ha läst boken kommer jag nu att använda den som checklista innan och efter jag gör mina PPT-presentationer. Högersidan med bild och text är otroligt givande om man snabbt vill få enkla och nyttiga tips.

  • Roland Adler says:

   Det är en bra bok. Jag / vi behöver ofta bli påminda om “hur göra” proffsiga
   föredragningar.

Din e-postadress kommer inte att publiceras med kommentaren.

*