Presentationsteknik på abonnemang
November 18, 2011

Individuell coachning

Beskrivning
En produkt, ett budskap, en tjänst. Exakt samma sak, men med en väsentlig skillnad och det är vem som levererar presentationen av produkten, budskapet eller tjänsten. En så pass väsentlig skillnad att det kan vara helt avgörande för utfallet och effekten.

Modell
Oberoende av vilken kompetensutvecklingsmetod du väljer i den omfattande floran av alternativ så är indviduell coachning svårslaget om inte till och med obesegrat. Kraften ligger i att du får all uppmärksamhet och att vi utifrån en matris på drygt 150 kriterier söker ut de stora och små detaljerna som du skulle dra nytta av att utvecklas inom.

Den individuella coachningen börjar med att du först får genomföra din presentation; en presentation som analyseras enligt de 150 kriterierna. Därefter får du feedback, instruktioner och kanske även utbildning beroende på vad som behövs för att påbörja din utvecklingsresa. Under dagen eller dagarna beroende på vilken omfattning av coachning du vill ha så snurrar den här processen runt, runt. Presentation – Feedback – Utveckling – Presentation.

Om du kommer att använda PowerPoint eller liknande hjälpmedel så lägger vi också stort fokus på att du kan hantera det hjälpmedlet och att din presentation är optimerad vad det gäller innehåll, färger, former, bilder e.t.c.

Effekt
Få eller inga tjänster kan matcha effektiviteten i individuell coachning eftersom du får direkt feedback samt skräddarsydda instruktioner och en utbildning perfekt anpassad för dig.

Förkunskaper
Inga förkunskaper inom ämnet krävs

Målgrupp
Om du är en person i hetluften som är beroende av din förmåga att kommunicera så är individuell coachning helt rätt för dig.

Innehåll
Innehållet skräddarsys efter varje deltagare beroende på vart han/hon har sina kompetensluckor. Men omfattas ofta av exempelvis kroppsspråk, röst, struktur och retorik (specificerade enligt ca 150 kriterier)

Längd
Längden på coachingprogrammet är beroende vart du befinner dig och vad du vill lära dig. Ofta är coachingprogrammen 4 timmar till 8 timmar långa och med fördel genomförs coachningen över 1 – 4 dagar beroende på behov.

Exempel
Feedback kan exempelvis se ut så här: LÄNK till PDF-dokument

11 Comments

 1. Alexander Pärleros, Framgångspodden says:

  Tack för en magiskt bra genomgång! extremt bra till och med nog aldrig utvecklats så mycket på en dag som denna <3

 2. Jonathan Ljungqvist says:

  Tjena David! Skulle bara åter vilja tacka dig för att du la grunden för min föreläsarkarriär. Idag gjorde jag 3 föreläsningar för Elektroskandia och fick betyget av chefen att jag var den bästa föreläsaren han sett. Allt flyter på riktigt bra just nu och kör såklart med din struktur:) ha det toppen! / Jonathan Ljungqvist

 3. Ingmar Rentzhog says:

  Laika Consulting har valt att ingå ett långsiktigt samarbete med David Phillips inom presentationsteknik för börsnoterade bolag. Behovet av att presentera sitt företag på bästa sätt för kapitalmarknaden är av yttersta vikt och att professionellt tränas av Sveriges främsta expert inom området är en stor förmån. Hittills har vi tillsammans med David Phillips utbildat ett tiotal börs-VD:ar och responsen ifrån våra kunder har varit mycket uppskattande. Flertalet har valt att genomföra flera utbildningar och även låtit träna sin personal i presentationsteknik. Att jobba med David som coach är 100% inspiration och något jag varmt kan rekommendera!

  Ingmar Rentzhog – VD
  Laika

 4. Anna Hedengren says:

  Hej David, vill bara säga att jag fick enormt positiv feedback på Workshoppen. Folk kommer fram till mig hela tiden och säger att det var superbra och att min presentation var fantastisk. Även Stefan var jättebra. Det slutade med att jag fick alla 100 pers att ryta ett ”yes we can” a la Obama. Så tack för hjälpen!! Det var superkuL!

 5. Ulf Sonesson says:

  “Jag hade mycket stor glädje av vårt samtal, det fick upp ögonen på mig hur åhörare tar emot och vad man kan göra för att få fram sitt budskap. Själva presentationen gick bra, jag följde din struktur med de huvudmoment du föreslog och la verkligen vikt vid känslo-aspekten av mitt budskap. Även om jag ändrade en del för att känna att jag bottnade i vad jag sa, samt så klart också av tidsskäl. Jag ville inte känna tidsbrist.

  Mottagandet var mycket positivt, jag kan inte låta bli att klippa in de kommentarer som kom från utvärderingen som deltagarna fyllde i. Så, jag är verkligen nöjd med din insats, och jag känner att jag fått mycket användbara verktyg i mitt jobb!”

 6. Dawn Möller says:

  David, your course is truly amazing…
  I have to say, this has been one of the most challenging, yet most enjoyable learning experiences of my life… Thank you!
  What you teach is so very memorable, and will stay with me forever. I have no idea where my new skills will take me, but I sense that they will open the door to many opportunities.

  What you teach isn’t just a bunch of presentation techniques… What you teach changes lives.
  I thank you!

 7. James Mckie says:

  Once again I would like to thank you for all the help, encouragement and inspiration over these months. It has been the single best coaching and course I have been on, and that includes wine and beer tasting!

 8. Henrik Grenås says:

  Hej David!

  Jag vill igen tack för en otroligt lärorik, underhållande och på alla sätt givande coaching. Det mest fashinerade var att få lära sig att ta fram kroppsspråk, betoningar och startegier som påverkar åhörarnas uppmärksamhet och mentala inställning, MEN även mitt egna tillstånd. Det mesta handlar om psykologi har jag lärt mig.

  Det är med ett större självförtroende och mer lust jag håller mina presentationer idag, och jag har fått väldigt bra betyg på utverderingar och mycket beröm på de presentationer jag hållt efter att genomgått din coachning. Otroligt vilket resultat vi kunde nå tillsammans på den korta tiden!

  Med tanke på att man tar upp många människors arbetstid när man håller presentationer så är det en mycket väl värd investering att bli coachad av dig David!

  Mvh /Henrik

 9. Mikael Syväjärvi says:

  Jag fick tillfälle att få coachning av David Phillips inför en inspirationsföreläsning för 650 åhörare från drygt 40 länder. Vi gick igenom min presentation, och David gav en väldigt användbar respons på min föreläsningsteknik. Det var även verkligen intressant att han, trots att han inte kände till mitt föreläsningsämne om nobelprismaterialet grafen innan, kunde lyfta fram några nyckelaspekter som gav presentationen det där extra snäppet. Jag har aldrig tidigare fått så bra respons från åhörare som efter den föreläsningen. Den återkoppling som jag fick är dessutom användbar för mina presentationer i entreprenörssammanhang. Det känns att David brinner för ämnet föreläsningar, och kan lära ut presentationsteknik på ett pedagogiskt sätt.

  Mikael Syväjärvi – forskare vid Linköpings universitet och grundare av Graphenelink AB

 10. Tack David.
  Tack för den utomordentligt pricksäkra coachningen. Den har varit klockren varje gång. Du har fått mig, på ett utvecklande och så enkelt sätt, att bli medveten om de områden som jag behöver jobba vidare med. Hur jag kan med min röst, betoning och kroppsspråk kontrollera/hantera/styra utvecklingen i presentationen. Och även hur upplägget kan ge det resultat som jag eftersträvat.
  Du är grym.
  Tack.
  /Pernilla

 11. Erik Stjernholm says:

  Jag skulle egentligen ha mailat min presentation före avresan till Glasgow men jag var inte riktigt klar. Innehållet var klart men inte dispositionen. Den stora dagen skolkade jag från föreläsningar och satt istället på hotellrummet hela dagen. La upp strategin, såg över ordval (dumt att ha med ord som kan vara svåra att uttala utan att man vrickar tungan), lärde mig de inledande 2 minuterna helt utantill och läste presentationen högt framför spegeln. Jag gjorde en ppt presentation innehållande fyra bilder utan text, bilder jag valt för att framhäva budskapet. Jag åkte till Ballroom på Hilton i god tid och gick runt i lokalen och pinkade in mitt revir.

  Jag hade glömt min adapter till Mac i Sverige men jag visste att minst två av de övriga föreläsarna hade Mac, men ingen sladd fanns att uppbringa. Det var bara att ställa om men jag kände mig inte plågsamt stressad ändå. De ca 100 åhörarna satt och åt vid runda bord och var varken tysta eller helt helt koncentrerade under första presentationen. Vi på podiet fick också mat och förväntades äta under de andras presentationer. Jag kom som nummer två och jag tyckte faktiskt att det gick skapligt (bra betyg för att komma från mig själv).
  Höjdarna från Sjukhuset tackade efteråt för ett mycket bra framförande och sa att när jag drog historien om Harry (patos) så var det första gången det blev tyst i salen. Utvärderingen från åhörarna gav mig högst betyg av alla (!!!). Jag har fortfarande långt kvar till den perfekta presentationstekniken men det känns mycket bättre. Tack för hjälpen. Jag ser fram emot nästa coachingtillfälle!

Din e-postadress kommer inte att publiceras med kommentaren.

*