Death By PowerPoint i Praktiken
January 1, 2015
Modern Presentationsteknik – Steg 3
December 7, 2016

Modern Presentationsteknik – Steg 2

Längd: 2 dagar

Historia: Efter 3 års utvecklande står den äntligen klar. En fortsättningskurs iPresentationsteknik som är precis lika fantastisk som Steg 1-utbildningen.

Max antal deltagare: 6 (8 i undantagsfall)

Beskrivning: 

Efter att ha examinerats i “Modern Presentationsteknik – Steg 1” vet vi att du som deltagarevet hur du disponerar, illustrerar och presenterar en riktigt bra grundläggande presentation.

Det som nu återstår är att lyfta din retorik, dina val av ord och ditt sätt att uttrycka dig. Vi lägger också stort fokus på videoanalys där vi individuellt och kollektivt analyserar dina och de andra deltagarnas presentationer med inriktning på din icke verbala kommunikation (kroppsspråk, hållning, gestik, mimik, ögonkontakt och röstanvändning). I rak motsats till din icke verbala kommunikation kommer vi också att kasta oss in i världen av hjälpmedel. Hur och vad kan vi använda i form av hjälpmedel. Sist men absolut inte minst får du lära dig att hålla pampiga och kraftiga tal.

Förkunskaper
Att du som deltagare deltagit och godkänts i “Modern Presentationsteknik Steg 1”.

Målgrupp
Kursen vänder sig till alla som vill lyfta sin presentationsteknik till nya höjder, som vill hitta de små detaljerna som gör den stora skillnaden som vill skaffa sig ett kraftfullare språk.

Mål
Efter kursen slut ska du som deltagare vara fullt medveten om din icke verbala kommunikation samt kunna variera och uttrycka din retorik beroende på behov och önskat resultat. Du kommer också att ha full insikt i vilka hjälpmedel du kan använda och hur du bygger och levererar olika typer av presentationer.

Innehåll

 • Snabb repetition
 • Kroppsspråk Steg 2
 • Icke verbal kommunikation
 • Röstinstrumenten Steg 2
 • De små men viktiga detaljerna
 • Påverka din mottagare på sätt du inte trodde gick
 • Videoanalys
 • Videoanalys av skickliga presentatörer
 • Retorik Steg 2
 • Retorisk analys
 • De senaste forskningsrönen inom retorik och kommunikation
 • Lär dig hålla tal
 • Priming
 • Haloeffekten

Praktiska övningar

 • 6 indviduella presentationer
 • 2 coachningstillfällen
 • 2 indivduell coachning
 • 1 kollektiv coachning
 • 2 aktiv coachning
Boka

35 Comments

 1. Witek says:

  I hope I’m posting in the correct section.

  We / I had a workshop session with Alexander… and I already told him that , but it’s worth saying out loud – this was one of the best trainign sessions I have ever had. Mostly thanks to Alex’s dynamism and his logical explanations to a peoples behaviour .. which I as an engineer really appreciated.

  + I felt that he “googled” me and found out what I like, because both the side jokes that we made and the music that we listened to, was right on target with me in that time period.

  Thank you again !

 2. Johan Bergström / ADDQ says:

  Vid ett avgörande skede i mitt liv gick jag Presentationsteknik steg 1 och lärdomarna från den kursen är något jag har nytta av och använder dagligen, i varje möte där människor är inblandade oavsett om jag har möten på jobbet, interagerar med mina tonårsbarn, när jag handlar i en butik eller träffar en bekant på stan.
  Inte sen jag lärde mig läsa och skriva har jag haft större nytta av en utbildning.

  När jag några år efter steg 1 gav mig på steg 2 var jag full av förväntan men även något skeptisk och undrade hur David skulle toppa steg 1 kursen som gett mig så mycket?
  David gjorde mig inte besviken den här gången heller. Med en fantastisk insyn i det mänskliga intellektet så guidar och påverkar David oss igenom hjärnans vindliga gångar med hjälp av fantastiska berättelser som får hormoner och andra substanser att flöda. Han talar inte bara om hur man i teorin ska göra utan han påverkar också deltagarna så att man själv får känna och prova på vilken hormon eller substans som påverkar vad hos publiken. En kurs som i ord är svår att beskriva den måste upplevas.

 3. Petra Almung says:

  Hej David och stort tack för kursen, alltid lika inspirerande!

  Tänkte jag skulle dela med mig av ngt väldigt oväntat och roligt som hände idag (prep)

  Klas har haft svårt att fånga intresset på kliniken i Göteborg och de har varit väldigt skeptiska, rent otrevliga. Klas har därför bett mig om support sedan länge (Bakgrund)

  Jag hade exakt 20 min på mig att vända alla skeptiska ansikten som först mest tittade på sin mat, till att faktiskt bli intresserade. One by one kunde jag skönja hur de började luta sig framåt, titta upp, annan blick.

  Vid prick 20 min bröt de, vilket kändes anings abrupt (lite down) men då kom första spontana reaktionen från en läkare! “detta var mkt intressant att lyssna på”. På väg ut fick jag ett leende och tack av 2 andra, ofta väldigt skeptiska, läkare. (Handlingen)

  Efter att vi hunnit ett kort möte kring en studie med en läkare, går vi sedan ner till utgången där en äldre läkare som också lyssnat på mig, håller upp dörren. Hon vänder sig om och utbrister:” om man kunde få rejta alla presentationer vi hör från olika bolag så hade du garanterat vunnit, detta var det bästa någonsin” (slutklämmen)

  Så! Detta måste varit den bästa direkta feedbacken som betyg på din kurs ??????

 4. David Knutsson says:

  Vissa kan kalla det en utbildning. Jag kallar det för en ögonöppnare, ett ytterligare uppvaknande. Här får du lära dig om dig själv. Du får teknik du alltid kommer bära med dig. I allt du gör. För du kommer inte bara att gå hem med kunskap och rätta verktyg för att stå inför människor och presentera ett ämne. Du får ovärderlig kunskap om hur det är att kommunicera med människor. David är en ren inspirationskälla och tar med dig på en resa du aldrig kommer att glömma. Vi ser fram emot steg 3:-)

  Sammanfattningsvis så tycker jag detta citat från Mayo Angelou passar perfek: “I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. “

 5. Pernilla Kinde says:

  Efter steg ett kände jag att det här med presentationer kan jag nog få kläm på. Efter steg två känner jag att jag hamnat i en ny dimension. Det är inte bara att presentera, det är är en djupdykning i att förmedla känsla. helhäftigt att se allas utveckling vad gäller att leverera allt från presentationer, storytelling till tal. Känslorna svallar och ingen går opåverkad därifrån. Tack för två fantastiska dagar!

 6. Marcus Sporrong says:

  För 26 månader sen mötte jag en person, som fick mitt liv att ta en magnifik vändning. En vändning som jag aldrig vågat hoppas på, eller tro på. En vändning som betytt enormt mycket för mig, för min familj och för vår livssituation idag.
  Det han sa för 26 månader sen har inte bara en gång, inte bara tio gånger, utan hundratals gånger gjort mig djupt tacksam.

  För 26 månader sen deltog jag på steg 1 och denna vecka var det dags för steg 2.
  För 26 månader sen var jag anställd, idag är jag på många plan en framgångsrik företagare.
  För 26 månader sen kunde jag utföra presentationer, nu kan jag påverka och engagera. Och det på en helt annan nivå.

  Jag kan bara tacka dig David, för att du delar med dig av din kunskap och insikt och gör oss till presentatörer av kaliber vi aldrig kunnat drömma om!

  För dig som läser detta och som på något sätt interagerar med människor. För dig som behöver få fram ett budskap eller få igenom ett beslut, så är Modern Presentationsteknik steg 1 och steg 2 ett givet val.
  Kan varmt rekommenderas då det utan tvekan är de mest givande kurser jag någonsin deltagit vid!

 7. Karin Larsson says:

  Tack för två givande och krävande dagar.
  Din förmåga, David, att leda oss genom dessa dagar blev magisk. Alla presterade dag två långt över allas tidigare kända förmåga. Den gruppdynamik som uppstod är svårt att få till på så kort tid. Du lyckades, och jag känner en helt annan känsla när jag tänker att jag i framtiden ska stå upp och leverera. Det har givit mig både teknik, men också självförtroende pga dig och de två dagarna i din oas i Ramnäs. Återigen, stort tack, David ?

 8. Jenny Sandh says:

  Steg två i Presentations teknik med David skulle jag rekommendera dig som, inte bara vill leverera en presentation, utan även önskar förmedla en känsla, ett beslut, en förändring eller varför inte en förflyttning av åhörarna. Att lära sig på djupet påverka och beröra de som valt att lägga sin tid på att lyssna på dig känns som en gåva. En Gåva som jag kommer ge mina lyssnare i mina framtida presentationer. Presentationer som jag vet kommer bli inte bara lite bättre utan väldigt mycket bättre än de var innan jag genomförde steg två.

 9. Carina Stenström says:

  Vilka fantastiska dagar i Ramnäs! Utbildningens innehåll va över förväntan, tänk vad jag kan lära mig och fyllas med inspiration, energi och kunskap på bara två dagar. Tack vare Davids upplägg och konst att förmedla och inspirera är detta möjligt.
  Dessa dagar har jag bevarat i ett särskilt fack i mig, redo att ta fram vid behov! TACK DAVID!

 10. Jens says:

  David och kursen har verkligen varit grym. Jag tycker jag har växt både som
  presentatör och person och kommer att ha massor av nytta av det jag lärt
  mig både i mitt arbete och privat.

 11. Agnieszka Eriksson says:

  Om du anser dig själv vara en vass retoriker och above average presentatör – prepare to be blown away!

  Under två magiska dagar vänder David upp-och-ner, ut-och-in på allt du hittills trott dig vara och vara möjligt. Slöjan du hittills sett världen genom blir bokstavligen söndersliten. Du stapplar ut, fullkomligt dopamindopad och omtöcknad med ett märkligt klart sinne. Du är nyförlöst. Oövervinnerlig.

  Om Steg 1 gjorde dig till en grym presentatör kommer Steg 2 göra dig till en magnetisk människa. Enda nackdelen är att det är en one-way-street- du kommer aldrig, aldrig någonsin se din omgivning och människorna du möter med samma ögon igen.

  Tack David, du har gjort mig till en superhjälte!

 12. Marcus Olsson says:

  Dessa dagar var troligen de bästa två kursdagarna jag upplevt. Davids kompetens, karisma och entusiasm är svårslagen, om inte t.o.m. oöverträffad!
  Det lyft som skedde i steg 1 trodde jag var omöjligt att matcha, men icke. Steg 2 lyfter dig, nej, förflyttar dig, till en helt ny nivå som presentatör. Att på två dagar kunna få så mycket information om hormoner, minnet, retorik, storytelling och påverkanstekniker är fantastiskt. När vi i slutet på dag 2 fick uppgiften att på 8 minuter skriva ett tal om valfritt ämne så tittade vi alla på varandra och tänkte – “elller hur”… Men vi gjorde det! Och vilka tal sen! Efter att ha varit hemma i snart två dygn så är jag fortfarande lite uppe i det blå.

  /m

 13. Niklas Lingtoft says:

  Hej David,

  Jag vill ta mig tiden att tacka för utbildningen, en utbildning som har fått mig att se världen i nytt ljus.
  Numera så skiner mina möten starkare
  Numera så kan jag 60 decimaler av pi utantill
  Numera ser jag varje tågresa som en chans att öva in en presentation.
  Nu letar jag bara efter tillfället att få leverera den perfekta presentationen.
  Kommer tillfället komma idag? imorgon? Eller övermorgon? Det spelar ingen roll för jag är REDO!
  Redo för nya utmaningar, utmaningar som att memorera en kortlek.
  Därför ber jag dig att skicka över matrisen för att öva in korten i en kortlek.
  J

  /Niklas ”den upplyste”

 14. Karin Damberg says:

  Det var utan tvekan mycket välinvesterad tid och pengar (vilket min chef också håller med om efter att ha fått ta del av resultatet :)). Jag har faktiskt aldrig blivit så nöjd med en utbildningsinsats (och jag har höga krav). Höll en presentation förra veckan för vår ledningsgrupp. Presentationsmässigt var det den bästa jag gjort någonsin.

  Karin Damberg, SKB

 15. Aydin Eslami says:

  Tack vare en pragmatisk ansats (övningar hela tiden) kunde vi mycket enklare och snabbare ta in och tillämpa teori/teknik kring hur man genomför olika typer av presentationer
  Mycket lärorikt, Tack David!

 16. Jag genomförde, tillsammans med en handfull kollegor, del 2 av utbildningen för några veckor sedan och kan inte annat än varmt rekommendera den.

  Innan jag gick del 1 hade jag faktiskt aldrig kört en riktig presentation och direkt efter så genomförde jag min första på en unconference hos Spotify inför ca 20 personer och det gick strålande.

  Del 2 var perfekt upplagd och jag kände att jag verkligen fick de verktyg jag behövde för att bli ännu bättre. Ser fram emot att övertyga chefen att låta mig/oss gå del 3 också. Och det lär inte bli några problem nu när vi gått del 2 och lärt oss påverka folk. 🙂

 17. Lars Gustafsson says:

  Man har under många år presenterat trott att man fattade vad man gjorde! Efter att ha genomfört steg 1 och “Black Belt” träningen har det gått upp hur lite man har förstått av hur våra hjärnor processar och tar emot information. Hur man måste presentera för att mottagaren skall komma ihåg eller inte komma ihåg det man framför. Detta har lyft presenterandet till helt nya nivåer. Det är riktigt häftigt att ha fått denna insikt och att kunna göra det : )

  Tack David för att du skaffat denna kunskap och vill förmedla den til oss!

 18. Med retoriken ringande i mina öron vandrade jag med högt huvud ut i vårkvällen.
  Davids trollspö har precis svävat över vår grupp av inledningsvis, hyggliga presentatörer. Presentatörer som nu förvandlas till ett gäng ”kampsports presentatörer” med svart bälte.
  Med mina nyvunna kunskaper i bagaget, skyndade jag mig hem och ändrade omgående mina två presentationer, inför stundande kundmöten.
  Att presentera är att påverka. Att påverka är att vägleda. Att vägleda är att styra åhöraren i den riktning som du själv önskar. Det känner jag att jag kan göra där jag står med mitt ”svarta bälte” runt midjan och njuter av att våren är här.

 19. Om någon berättat för mig om David och hans kurser så hade jag inte trott på dem!
  Hur kan någon vara proffs på allt ifrån hur man bäst bygger sina PowerPoint till hur din hjärna fungerar?! Och dessutom förmedla detta på ett sätt som är underhållande, bestående och fantastiskt andvändbart!

  David är inget annat än ett fullblodsproffs! Men du behöver inte tro mina ord, du har chansen att själv göra dig en stor tjänst, boka en kurs!

 20. Anna Bergermark says:

  Ni vet hur det är när man varit med om något riktigt, riktigt bra? Så bra att man inte kan sluta berätta för familj och vänner vad man varit med om och fått lära sig. Så bra att man faktiskt vill gå igenom sina anteckningar igen. Så bra att man känner sig peppad för en lång tid framåt.
  På den nivån är David Philips kurs. Man blir utmanad. Utmanad som talare. Utmanad att lita på sig själv.
  Det blir ROLIGT att presentera.
  Jag kan varmt rekommendera David. Jag lovar att man inte blir besviken. Jag lovar att du kommer att ha kul.

  PS. Sen måste jag säga att på ett plan vill jag inte att någon mer ska gå den här kursen för tänk om jag möter någon er med svart bälte i presentationsteknik i jobbet? Man är ju chanslös. 🙂

 21. Fantastisk kurs! Uppskattar särskillt hur du förklara varför saker fungerar. Man lär sig inte bara ett bra mönster utan man får lära sig förstå helheten. Fantastiskt!

 22. När man har hållit på med presentationer ett gott tag och vill försöka bli ännu bättre kommer man efter ett tag till en punkt där man inte riktigt kan lyfta sig själv längre. Återkoppling från kollegor har också mist sin charm för man har redan hört samma feedback flera gånger. Trots allt är inte kollegorna heller proffs på presentation. De kan mest kommentera innehållet. Antagligen är du en bättre presentatör än många av dem.

  Då… behöver man en coach – ett fullblodsproffs. Ett sådant är så klart David Phillips. Plötsligt inser man att man som talare faktiskt ganska mycket suger och att man har jättemycket mer att lära sig. Man kan lätt med Davids hjälp och ledning lyfta sig själv flera-flera nivåer och nå höjder man inte trodde man hade i sig, som man inte ens trodde fanns!

  Jag har David att tacka för så mycket och presentationer har blivit ännu mer roligt – vilket jag inte heller trodde var sant – tack vara hans hjälp!

  Menar du alvar med att vilja kunna verkligen påverka din publik precis i den riktning du vill? I så fall rekommenderar jag mannen som vet precis vilka knappar man ska trycka på för att åstadkomma detta, både dina och hur du sen ska göra det på din publik; David Phillips is the Man!

 23. Björn Danielsson says:

  Ni vet, det finns bra kurser och sen finns det riktigt bra kurser! Och sen finns det Davids kurser. Jag har aldrig gått på så givande utbildningar som dina David, och såg du, jag fick till en epifor i första meningen 🙂 Stort tack igen!

 24. Kristoffer Nåhem says:

  En medelmåttig presentatör gör inte bort sig utan kan vara bekväm med ämnet och sig sjäv och göra en bra insats.

  En bra presentatör inger känslor som påverkar och leder till handling.

  En god presentatör är en tillgång som ger tillväxt och resultat som överträffar även högt ställda förväntingar!

 25. Kristoffer Nåhem says:

  Jag trodde jag var en bra presentatör förut. Grundkursen var mycket bra men endast grundläggande. Black belt kursen hjälper mig att utvecklas i framtiden och kommer göra mig bättre.

  Av respekt till mina framtida åhörare kommer jag fortsätta lära mig av de tips och den träning jag fått av dig, David.

  Jag har även fått se hur flera av mina kollegor, som även innan var bra presentatörer, tog stora kliv framåt och har aldrig varit mer intressanta och övertygande.

  En sann mästare kan påverka sina elever att bli nya mästare.

  Stort tack David för en bra utbildning!

 26. Lena Älveborn Jansson says:

  Vem har inte drömt om att kunna hålla en presentation där du får varje människa att lyssna intresserat och förstå ditt budskap?
  Vem har inte drömt om att kunna hålla ett improviserat tal som får alla att tro att du har lagt ner massor av tid på förberedelser.
  Vem har inte drömt om att kunna hålla ett spirituellt middagstal eller ett tal till nära och kära som dom aldrig kommer att glömma.
  Jag drömde om det och efter två dagars utbildning i “Black Belt” har jag fått verktygen. Nu vet jag att jag och mina kollegor som genomgick utbildningen – Vi behöver inte drömma längre – Vi kan!

 27. Roger Larsson says:

  Black Belt tog mig verkligen till en helt ny nivå, inte enbart när det gäller att genomföra en presentation. Jag har nu fått helt suveräna verktyg att använda i så väl presentationer, tal och berättandet. Verktyg som får mig att känna mig tryggare, säkrare och tydligare. Tydlighet som kommer att ge resultat i mitt budskap. Ett stort tack David, du är grymt bra på att lära ut denna förmåga! Mvh nygraderad Black Beltare.

 28. Joachim Petrini says:

  Två dagar av black belt är precis avslutat. Tänk att jag innan funderade på om jag behövde mer träning för de typer av presentationer jag gör. Tänk hur fel jag hade och vad glad och tacksam jag är för att jag nu är en black beltare. Jag tänker och hoppas att andra får uppleva den känsla av självboost black belt precis givit mig.
  Stort tack David – We are the Champions!

 29. Lena Malmer says:

  Tack för två fantastiska dagar – jag känner mig alltid så världsbäst när jag kommer hem efter dina kurser..

 30. Peter Olsson says:

  Tack David för en bra utbildning. Jag har lärt mig massor med nytt och känner att jag verkligen har utvecklats. Börjar närma mig eliten nu : ) Enda minuset med utbildningen är att den borde ha en uppföljningsdag, så ändra gärna till det.

 31. Nils-Erik Ferlin says:

  Ruggigt konkret utbildning! Mycket tips och oerhört utvecklande. Tack!!

 32. Johan Ahl says:

  Blandningen mellan teori och praktik, mycket övning var helt perfekt för mig. Tack för all konstruktiv kritik och konstruktiva tips! Super!

 33. Tommy Andorf says:

  Träffsäker och effektiv utbildning med mycket bra och varvade övningar. Fantastiskt bra inlärningstaktik för min del! Bra struktur och bra tempo. Har fått med mig så mkt fantastiska verktyg och idéer till förbättring. Du rockar David!

  • Anna Raask says:

   Har precis avslutat två grymt lärorika dagar! Har huvudet och anteckningsblocket fullt av inspiration och verktyg, inte bara till nästa presentation utan också till min dagliga kommunikation! Blandningen av teori, inspirerande exempel och möjligheten att få öva och coachas, gör den här kursen till en av de bästa jag gått! Tack David!

 34. Per-Olov says:

  Jag trodde att jag hade hör det mesta inom sälj och påverkan men när vi var klara efter dag två insåg jag att det visst inte var såGud vad mycket häftigt jag fick lära mig. En fenomenalt imponerande utbildning, precis som med din första utbildning har du gjort det igen David! Bra jobbat och tack igen!

Din e-postadress kommer inte att publiceras med kommentaren.

*