En användbar stilfigur: Epiforen
August 25, 2010
Stort tack!
November 16, 2010

Obamas främsta fel

Om du även i framtiden vill att Obama ska fortsätta vara din favoritretoriker så ska du inte läsa det här blogginlägget.

Obama är en sylvass retoriker, skicklig på röstmodulering, gestik, mimik, förstärkande kroppsspråk och har en svårmatchad förmåga att leverera patos i sitt budskap. Vilket gör hans beteende rätt paradoxalt. Om du tittar på det här you-tube klippet och nästan alla andra som han levererar kommer du se hur hans huvud rör sig från vänster till höger och sen vänster och höger igen, om och om, men aldrig rakt fram.

Hans märkligt överdrivna repetitiva huvudrörelser finner sin förklaring i att han på sin högra och vänstra sida har teleprompters men ingen i mitten. Tydligt på grund av kameraplaceringen enligt de som kan sin sak inom TV. Men varför kan ingen komma på ett sätt att placera en telepromter i mitten? Det är ju stört omöjligt att se Obama nu utan att räkna antalet huvudrörelser. : ( Men han gör oss i varje fall en tjänst och det är att på ett tydligt sätt illustrera hur viktigt det är att inte ha “ticks”

Så hur kan det gå för honom utan en telepromter? Exempelvis så här *generande*. Uppenbarligen har han inte sovit speciellt bra eller tänker på något annat medan han pratar för så här pinsamt dålig hoppas jag verkligen inte att han är utan ett slaviskt manus framför sig.

Din e-postadress kommer inte att publiceras med kommentaren.

*