Videocoaching på 48 timmar
November 15, 2011
Konferencier
April 18, 2017

Företagscoaching inför en konferens

Beskrivning
Årets konferens = Inspiration, motivation! Och självklart kommer den att sprida en massa ny information och skapa handling hos de anställda! Eller kanske inte? För det är sällan de lovorden som hörs. För utan rätt presentationsteknik och retorik är risken uppenbar för att uppnå det motsatta. Att de anställda varken känner till eller för och egentligen bara väntar på kvällsaktiviterna. Men varför? När det finns möjlighet att göra en skillnad!

Modell
“Modellen för “företagscoachning” bygger på att att alla eller de allra flesta tänkta presentatörer under konferensen presenterar för en professionell coach innan själva konferensen. När de har genomfört sin presentation får varje person feedback och individuell coaching. Baserat på presentationens utvecklingspotential genomförs den en gång till, men nu med ändringarna implementerade. Oftast räcker det med ett par gånger men ibland får vi öva presentationen fler gånger. Om det är ett speciellt avsnitt som måste förbättras så fokuserar vi enbart på det.

I coachingen tittar vi även på filmer som visar hur ledare för företag runt om i världen genomför deras presentationer och vad personen som coachas för tillfället kan lära sig av dessa

Förkunskaper
Inga förkunskaper inom ämnet krävs

Målgrupp
Företagscoaching vänder sig till företag som vill coacha alla eller flera presentatörer inför en kommande konferens eller liknande.

Innehåll
Innehållet skräddarsys efter varje deltagare beroende på vart han/hon har sina kompetensluckor. Exempelvis kan innehållet omfattas ofta av exempelvis kroppsspråk, röst, struktur och retorik (specificerade enligt ca 150 kriterier)

Längd
Längden på coachingprogrammet beror helt och hållet på hur långa presentationerna är men man kan räkna på att varje person coachas i ungefär 2 gånger sin presentationstid + ca 1 – 2 timme för coaching/instruktioner. Detta beror givetvis på hur bra presentationen och presentören är från början samt hur viktig den specifika presentationen är.

3 Comments

 1. Ylva Dverstorp says:

  Jag ville bara ge lite feedback på resultatet från din utbildning.
  Alla var superduktiga och det märktes STOR skillnad på föreläsarnas presentationer.
  Nu har vi det engelska tillfället nästa vecka och jag är övertygad om att det kommer att gå
  lika bra!

  Stort tack!

  Ylva Dverstorp, utbildningsansvarig Kinnarps.

 2. Per Hellqvist says:

  Vårt Run Business Run-seminarium igår gick toppenbra tycker jag! Vi hade nya fräscha bilder och budskapet hade stötts och blötts för att vara så tydligt som möjligt. Ett stort tack till David Phillips på Presentationsteknik för att du stod ut med oss och tålmodigt tvingade även tämligen oflexibla säkerhetsspecialister inse att bra kan göras väldigt mycket bättre Du är kungen!

  Per Hellqvist, Symantec

 3. Ola Rhenberg says:

  Vi hade ett grymt event förra veckan, gick igenom kunderna feedback häromdagen och det var bara lysande kommentarer. Pelle fick 4,75 på sitt tekniska pass, även Göran fick riktgt höga betyg på 4,6. Faktum var att det pass osm fick lägst var det stora säkerhetsspår fick 4.06 vilket är ett kanon betyg oxå Vi passade på att dela ut ett nyinstiftat pris till året säkerhets junior det kom med både på lilla Aktuellt och landet runt på SVT (21:25)

  Ola, Symantec

Din e-postadress kommer inte att publiceras med kommentaren.

*