Top 3 sätten att avsluta en presentation
February 11, 2010
Intervjuad, David Phillips i FokusVäst
May 21, 2011

Strukturen plockade hem affären

I fredags träffade jag en kund för andra gången. Vid första tillfället hade de bland annat fått lära sig den klassiska retoriska strukturen som stöpts om i moderna mått och som har testats i snart 8 år. Under utbildningen gick det upp en hel del ljus.

Känslan av wow gör sig bekant – och känslan av … att ingen har sagt det här tidigare gör sig påtagligt uppenbar. Men det var inte förrän andra gången som det riktiga intrycket av strukturen förmedlades till mig. Det som då berättades för mig var enligt nedan:

Min kund hade nämligen varit ner till Tyskland för att träffa koncernledningen. Och det var långt i från den första presentationen där de hade sin vanliga lista på förändringar som de ville ha genomförda. Däremot var det första gången de använda strukturen, och det gjorde de till punkt och pricka.

Koncernchefens svar efter presentationen var: “Men varför har ni inte sagt detta tidigare, självklart, ert ärende är beviljat”… helt plötsligt hade det komplexa blivit enkelt och så uppenbart. Antalet gånger de hade försökt tidigare var många.

Din e-postadress kommer inte att publiceras med kommentaren.

*